یک متخصص علوم غذایی درباره این که ماهیهای کدام منطقه ایران از سایر مناطق، سالمتر است، توضیحاتی ارائه داد و تأکید کرد: تأمین سلامت ماهی در مناطق مختلف کشور به عوامل متعددی ربط دارد.

محمدحسین عزیزی گفت: سلامت انواع ماهیهای خوراکی بستگی به این دارد که این ماهیها در آب آلوده به مواد نفتی، یا شیمیایی و آبهای فاضلابی زندگی نکرده باشند. بنابراین هرچه آبی که قبل از صید در آن زندگی کردهاند، تمیزتر باشد، ماهی صید شده از لحاظ کیفیت سالمتر خواهد بود، به شرط اینکه شرایط نگهداری بعد از صید نیز مناسب باشد.
وی تأکید کرد: بنابراین بیشتر از اینکه مهم باشد که ماهی سالم در کدام منطقه کشور پرورش یافته باشد، مهمتر این است که در چه آبی پرورش یافته است.
عزیزی در پاسخ به این پرسش که برخی معتقدند ماهی جنوب از ماهی شمال سالمتر است، توضیح داد: در حال حاضر هیچ بررسی و آزمایش علمی در این زمینه صورت نگرفته است که کدام منطقه کشور ماهیهای سالمتری دارد و یا چه نوع ماهی سالمتر است، بنابراین، این باور دلیل علمی ندارد.
به گفته این متخصص علوم غذایی سالمتر بودن ماهیهای جنوب کشور نسبت به شمال آن، به اعتقاد برخی از افراد، شاید از آن جهت باشد که دریای جنوب وسعت بیشتری دارد و آلودگی در آن پخش میشود، اما دریا شمال از وسعت کمتری برخوردار است.
ماهیهای آزاد از چربی بیشتری برخوردارند، بنابراین، امگا ۳ آنها نیز بالاتر است، از نمونههای این ماهیها میتوان به قزلآلا و سالمونلا اشاره کرد. بنابراین توصیه میشود مردم این نوع ماهیها را بیشتر مصرف کنند
عزیزی افزود: علاوه بر آن ممکن است عدهای بر این باور باشند، که وجود نفت در دریای جنوب موجب ناسالم بودن ماهیهای آن باشد، اما هیچیک از این باورها نمیتواند بر ناسالم بودن ماهی در آبهای منطقهای مهر تأیید بزند، مگر اینکه در این زمینه آزمایشها و بررسیهای دقیقی صورت گرفته باشد.
این متخصص علوم غذایی با بیان اینکه در ایران تنها چند نوع ماهی پرورش داده میشود، اظهار داشت: سلامت ماهیهای پرورشی نیز همانند ماهیهای آزاد به آبی که در آن پرورش مییابند و همچنین غذایی که با آن تغذیه میشود بستگی دارد، از جمله ماهیهای پرورشی رایج، میتوان ماهی کپور و قزلآلا را نام برد.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس همچنین با بیان اینکه مسئله قابل اهمیتی که میتواند ارزش تغذیهای ماهی را بالا ببرد، وجود امگا ۳ بیشتر در آن است، گفت: ماهیهای آزاد از چربی بیشتری برخوردارند، بنابراین، امگا ۳ آنها نیز بالاتر است، از نمونههای این ماهیها میتوان به قزلآلا و سالمونلا اشاره کرد. بنابراین توصیه میشود مردم این نوع ماهیها را بیشتر مصرف کنند.
منبع: سلامت آنلاین