لذیذ[1] و شیرین، انبه به عنوان “پادشاه میوه ها” شناخته می شود. گاز زدن یک میوه گرمسیری می تواند بسیار لذت بخش باشد تا جایی که با خود فکر می کنید که آیا چنین چیز خوشمزه ای برای شما خوب است؟ پاسخ یک “بله” محکم است. گرچه قند آنها بالا است (یک فنجان حاوی 25 گرم کربوهیدرات و 100 کالری است) انبه دارای فواید زیادی است که در اینجا پنج مورد از آنها و راه های ساده ای که می توانید از این جهان آب دار لذت ببرید آورده شده است.
انبه ممکن است برای مقابله با سرطلان مفید باشد
این میوه چندین گونه از پلی فنول را در خود جای داده است. این ترکیبات گیاهی دارای فعالیت های آنتی اکسیدانی هستند که از سلول ها در مقابل آسیب های دی ان ای که به بیماری هایی مانند دیابت نوع دوم و سرطان منجر می شود محافظت می کند. (در پژوهش هایی که روی حیوانات انجام شده است، آنتی اکسیدان های انبه رشد سلول های سرطان پستان را سرکوب می کند).
سیستم ایمنی را بهبود می بخشند
یک فنجان انبه حدود یک چهارم میزان ویتامین A روزانه که برای کارکرد درست سیستم ایمنی لازم است را تامین می کند (از جمله تولید و فعالیت گلبول های سفید خون). کمبود این ویتامین به آسیب پذیری بیشتر در مقابل عفونت ها منجر می شود.
انبه سلامت پوست و مو را افزایش می دهد
ویتامین A انبه همچنین در بهبود و حفظ گونه های مختلف بافت های مخاطی[2] از جمله پوست، مو و غدد چربی پوست کلیدی است. این غدد که به فولیکول های مو متصل است، به سلامت مو و مرطوب ماندن آن کمک می کند. (در پژوهش های حیوانی، کمبود ویتامین A در ارتباط با ریزش مو در نظر گرفته شده است). یک فنجان انبه همچنین حدود 75% حداقل مصرف روزانه ویتامین C را تامین می کند. ویتامین C برای تولید کلاژن (گونه ای از بافت که حالت ارتجاعی پوست را ایجاد می کند و از چین و چروک و افتادگی جلوگیری می کند) ضروری است.
یبوست[3] را کم می کند
در مطالعه روی افرادی با یبوست مزمن (تامین بودجه از طریق هیئت ملی انبه) مشخص شد که خوردن انبه از مصرف همان مقدار فیبر جداگانه مفید تر است. همچنین قابل ذکر است که انبه از مواد خوراکی FODMAP است و ممکن است در برخی افراد بویژه آنهایی که دارای سندرم روده تحریک پذیر هستند نفخ ایجاد کند.
گردش قند خون را بهبود می بخشد
شاید به نظر عجیب باشد که چنین میوه شیرینی گردش قند خون را بهبود می بخشد اما این نتیجه آزمایشات اولیه دانشگاه ایالتی اوکلاهاما بود. برای 12 هفته، 20 زن و مرد دارای اضافه وزن، 10 گرم پودر خشک پالپ انبه (معادل حدودا نصف انبه تازه) را به صورت روزانه مصرف کردند. در پایان این پژوهش، گلوکز خون شرکت کنندگان از زمانی که آزمایش را شروع کردند کمتر بود. پژوهش گران تصور می کنند که علت این مسئله ترکیبات زنده آنتی اکسیدان موجود در انبه است.
انبه باعث سلامت چشم می شود
آنتی اکسیدان لوتئین و زاگزلنتین موجود در انبه از طرق مختلف به چشم کمک می کند. این دو ترکیب طبیعی، که از شبکیه و عدسی محافظت می کند، محدوده بینایی را افزایش می دهند، ناراحتی ناشی از خیرگی را کاهش می دهند، کنتراست بینایی را افزایش می دهد و مدت زمانی که چشم برای بازیابی از تنش نور شدید نیاز دارد را کاهش می دهد. این دو ترکیب از چشم در مقابل اشعه فرا بنفش محافظت کرده و با آب مروارید[4] و دژنراسیون وابسته به سن ماکولا مبارزه می کند و یا روند آن را کَند می کند.
چگونه بیشتر انبه بخورید
خوشبختانه، قرار دادن این میوه در غذا و سایر خوراک ها ساده است. برای نمونه، شما می توانید برش هایی از انبه را روی آواکادو قرار داده و یا به ماست یونانی اضافه کنید. قرار دادن آن در اسموتی (نوشیدنی)، سالاد و سالاد مرغ یا ماهی. مخلوط کردن آن با برنج وحشی یا کینوآ و سرو کردن آن روی ماهی پخته. انبه می تواند مزه و رنگ را به بستنی شیر نارگیل و پودینگ چیا بیافزاید و حتی می توان از آن مارگاریتا انبه درست کرد!
[1] Luscious
[2] Epithelial
[3] Constipation
[4] Cataracts