هفت مزیت گیلاس برای سلامتی
دوباره فصل گیلاس فرارسیده! آنها تازه، پرخاصیت، زیبا و خوشمزه هستند، اما شاید تعجب کنید. آیا گیلاس تا این حد برای شما خوب است؟ پاسخ بله است. گیلاس ها نه تنها یکی از سالم ترین میوه ها هستند بلکه یکی از سالم ترین غذاهای محافظت کننده سلامتی هستند. یک فنجان(یا در حدود 21 عدد گیلاس) شامل کمتر از 100 کالری انرژی و تامین کننده 15% از ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن است. اما در اینجا هفت دلیل دیگر مبنی بر اینکه این میوه دارای ارزش غذایی تمام عیار است و همچنین راه های مصرف بیشتر آن در طول سال را بیان میکنیم:
گیلاس سرشاز از آنتی اکسیدان است
گیلاس منبع غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان و ضد التهاب است. این بادی گاردهای سلولی منجر به کند شدن روند پیری شده و از ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، آلزایمر، دیابت و چاقی جلوگیری میکنند.
جلوگیری از ابتلا به دیابت
اثر ضد التهابی گیلاس بدن شما را سالم نگه میدارد اما علاوه بر این گیلاس میزان کمتری از شاخصه گلیسمیک نسبت به میوه های دیگر دارد. این به این معنیست که منجر به ایجاد نوسانات شدید در میزان قند و انسولین خون نمیشود. این باعث میشود که گیلاس نه تنها در برابر دیابت از بدن محافظت کند بلکه برای مدیریت بیماری در افراد دیابتی نیز مفید است.
بهبود خواب
گیلاس های تارت یکی از معدود منابع ملاتونین هستند. ملاتونین هورمونی است که به کنترل چرخه خواب و بیداری کمک میکند. مطالعه ای در مردان و زنان مبتلا به بی خوابی نشان داده که مصرف 8 اونس گیلاس در هنگام صبح و مصرف همین مقدار یک الی دو ساعت قبل از خواب منجر به افزایش مدت خواب تا یک ساعت و بیست و چهار دقیقه در مقایسه با دارونما میشود.
بهبود آرتروز
تحقیقات متعدد نشان داده که مصرف گیلاس برای آرتروز اسنخوان مفید است. مصرف مداوم گیلاس یا آب گیلاس خالص میتواند به کاهش درد مفاصل کمک کند.
کاهش خطر حمله نقرس
بیش از هشت میلیون نفر در آمریکا مبتلا به نقرس هستند. این آرتروز التهابی زمانی ایجاد میشود که ماده زائدی به نام اوریک اسید به صورت کریستال در بین مفاصل رسوب کند که منجر به درد و ورمی وحشتناک میشود. در یک تحقیق مشخص شد که بیماران نقرسی که فقط به مدت دو روز گیلاس مصرف کردند(چه میوه تازه و چه آب و عصاره گیلاس)، به میزان %35 کاهش در حملات نقرس را در فمقایسه با اشخاصی که گیلاس مصرف نکردند، مشاهده کردند.
کاهش کلسترول
تحقیقات نشان داده که نوشیدن آب گیلاس تارت منجر به کاهش کلسترول کلی شامل کلسترول بد یا LDL میشود. این موضوع از آنجا اهمیت دارد که کاهش یک درصدی کلسترول منجر به کاهش خطر حمله قلبی به میزان دو درصد میگردد. LDL بالا نقش عمده ای در خطر حمله قبلی دارد.
کاهش درد بعد از تمرینات ورزشی
به بیان دیگر، گیلاس میتواند شدت درد و سوزش عضلانی بعد از تمرینات ورزشی را کاهش دهد. گیلاس همچنین از فرسایش و پارگی سلولی ناشی از ورزش جلوگیری میکند و از ریکاوری ماهیچه جلوگیری میکند. به این دلیل، مصرف آب گیلاس تارت در بین ورزشکاران حرفه ای رایج است اما به هر کسی که فعالیت مداوم دارد نیز کمک میکند.
چگونه مزایای گیلاس را به حداکثر برسانیم
هیچ چیز مثل یک کاسه گیلاس در فصل خودش نیست. اما این تنها راه بهره مند شدن ازمزایای تغذیه ای آن نیست. گیلاس یخ زده، پودر گیلاس خشک شده با یخ زدگی، آب گیلاس خالص، و گیلاس خشک شده بدون مواد نگهدارنده نیز مفید هستند.
گیلاس یخ زده یا پودر گیلاس را در اسموتی هم بزنید یا آن را به غلات شبانه خود اضافه کنید. گیلاس خشک خرد شده را به کره آجیل یا شکلات سیاه آب شده اضافه کنید و هم بزنید و یا آن را روی سالاد و سبزیجات خود بپاشید. آب گیلاس تارت را به آب گازدار اضافه کنید و اگر مشکل خواب دارید یا نیاز به ریکاوری بعد از تمرین دارید آب آن را به شکل خالص بنوشید. افزودن گیلاس به رژیم غذایی، تغییری کوچک است که میتواند مزایای بزرگی برای سلامت شما داشته باشد.
منبع: اروندکالا | استفاده از متن تنها با ذکر منبع و درج لینک مجاز است.